Velika potražnja za stanovima za izdavanje

U Subotici vlada velika potražnja za stanovim za izdavanje, najčešće se traže garsonjere i jednosobni stanovi, poručuju agenti za nekretnine. Stanovi za iznajmljivanje koji se objave u oglasima, gotovo isti dan budu i izdati. Razlog za veliku potražnju stanova za iznajmljivanje jeste veliki priliv radnika koji rade u industrijskoj zoni, a žive u okolnim mestima te žele da iznajme stan u gradu.

Subotičanka Nevena Babičković mesecima je tražila manji stan, u centru grada, kako kaže, čim bi primetila neki oglas i pozvala vlasnika stan je već bio izdat. Ponude u oglasima bile su nešto brojnije za dvosobne stanove, u kojima su režije visoke, na kraju je uspela da iznajmi stan preko poznanika.

Iz Top Tip agencije za nekretnine navode da se najčešće traže namešteni stanovi, dok su najatraktivnije lokacije Centar i Prozivka. Stanovi na Prozivci su, u proteklih nekoliko godina, najtraženiji zbog dobre lokacije, dobro razvijene infrastrukture, ali i parkinga koji se, u tom delu grada, ne naplaćuje. I u ovim delovima grada najlakše se izdaju manji stanovi.

U zavisnosti od lokacije i stepena uređenosti mesečna kirija za garsonjere kreće se u rasponu od 80 do 140 e, jednosobni stanovi od 120 do 140e. Mesečna kirija za dvosobne stanove kreće se od 150 do 250e, a za trosobne preko 300e.