Velika potražnja za stanovima za izdavanje

U Subotici vlada velika potražnja za stanovim za izdavanje, a najčešće se traže garsonjere i jednosobni stanovi, poručuju agenti za nekretnine. Stanovi za iznajmljivanje koji se objave u oglasima, gotovo isti dan budu i izdati. Razlog za veliku potražnju stanova za iznajmljivanje jeste početak nove akademske godine, odnosno veći priliv studenata iz okolnih mesta.

Darko Kolar mesecima je u potrazi za manjim stanom. Kako kaže, najveća prepreka u pronalaženju odgovarajućeg stana jesu visoke cene, koje često i nisu racionalne, ako se u obzir uzmu opremljenost i veličina stana.

Iz agencije za nekretnine navode da se za iznajmljivanje najčešće traže garsonjere ili jednosobni stanovi, a sve što se objavi u oglasima, gotovo isti dan bude izdato. Studenti koji u Suboticu dolaze zbog početka nove akademske godine, često se odlučuju da troškove za kiriju i režije podele sa jednim ili dva cimera.

U zavisnosti od lokacije i stepena uređenosti mesečna kirija za garsonjere kreće se u rasponu od 150 do 180e, dok je mesečna kirija za dvosobne stanove do 150 do 350 e.