Velika frekvencija saobraćaja i manjak parking prostora u MZ ,,Centar II“

Ove nedelje istraživali smo uslove stanovanja u MZ ,,Centar II“. Velika frekvencija saobraćaja, manjak parking prostora i prisustvo pasa lutalica su samo neki od problema sa kojima se suočavaju stanovnici ove mesne zajednice. Iz rukovodstva napominju da tekuće probleme rešavaju uspešno, a pohvalili su saradnju sa lokalnom samoupravom. Iz budžeta Grada za rekonstrukciju krova i vrata MZ izdvojeno je 108.000 dinara.

Violeta Petrić je zadovoljna uslovima života u MZ ,,Centar II“ u kojoj živi već četrdeset i šest godina . Rekla nam je da su najveći problemi veća količina smeća koja se skuplja zbog neodgovornosti sugrađana, rupe na pešačkim stazama koje joj otežavaju kretanje i prisustvo velikog broja pasa lutalica. Pohvalila je rad i planove rukovodstva, a posebno naglasila da je dugogodišnji problem koji se tiče kanalizacije uspešno rešen.

Predsednik Saveta Mesne zajednice ,,Centar II“, Zoltan Galfi Kaločai, je istakao da su najveći problemi sa kojima se suočavaju velika frenvencija saobraćaja i manjak parking prostora. U toku ove godine izvršeno je asvaltiranje trotoara u blizini OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“, postavljanje rasvete na Trgu žrtava fašizma i na Trgu Sinagoge kao i postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije i klupe na zahtev građana. U narednom periodu planirano je izvođenje radova rekonstrukcije krova i vrata MZ, a pored toga i rešavanje višegodišnjeg problema javnog toaleta.

Mesna zajednica Centar II osnovana je 12.02.1964.godine. U ovoj Mesnoj zajednici živi oko 3.000 stanovnika, a predsednica Skupštine MZ,,Centar II“ je Helena Suljić.