Većina građana zadovoljna čistoćom u gradu

 

Povodom dana zaštite životne sredine, RTV Yu eco nastavlja da ukazuje na značaj zaštite životne sredine. Redovna akcija prolećnog čišćenja koju organizuje i sprovodi JKP ,,Čistoća i zelenilo“ počela je 20.marta, a završava se do kraja ove nedelje 10.juna. Akcijom je obuhvaćeno 34 mesne zajednice na teritoriji grada, a do sada je izneto 649 kontenjera, 2.550m3 kabastog i kućnog otpada.

Prema rečima građana sa kojima smo razgovarali većina je zadovoljna čistoćom u gradu kao i radom komunalnih službi.

Prema rečima Nikole Jovičića, analitičara planiranja i razvoja u JKP ,,Čistoća i zelenilo“, cilj akcije jeste da se građani oslobode kabastog i kućnog otpada, a ove godine je zapaženo povećanje količine kućnog smeća koje građani iznose i zbog toga bi trebalo pojačati ovakve akcije kada se za to stvore uslovi. JKP ,,Čistoća i zelenilo“ dva puta godišnje u toku proleća i jeseni sprovodi akcije čišćenja otpada uz redovne akcije uređenja grada.

Prva dva dana ove sedmice biće rezervisana za odnošenje kontenjera i skupljanje otpada iz Mesne zajednice Ker, u sredu i četvrtak akcija će biti nastavljena u Malom Bajmoku, a devetog i desetog juna akcija će se sprovesti u mesnoj zajednici Zorka čime se završava prolećna akcija čišćenja kabastog otpada.