Veći broj posetilaca bazena u Dudovoj šumi

Tropske vrućine izmamile su veliki broj kupača na bazen u Dudovoj šumi. Uprkos tome što je kupališna sezona nedavno počela, ovaj bazen svakodnevno beleži povećanje broja posetilaca koji spas od vrućina traže u vodi.

Podne, temperatura vazduha 35 stepeni, a na bazenu u Dudovoj šumi veliki broj ljudi- od najmlađih do najstarijih koji su rešili da se osveže u vodi ili u hladu uz omiljenu knjigu ili novine. Dok stariji sugrađani odmaraju na ležajkama, oni mlađi se kupaju u bazenu i spuštaju niz tobogan. Svima je zajedničko to da koriste priliku da kad god mogu posete gradski bazen kako bi se spasili od vrućina.

Da bi bezbednost posetilaca bazena bila na maksimalnom nivou o tome se brine ekipa spasilaca na vodi koji dežuraju i reaguju u slučaju potrebe. Oni ističu da su pravila ponašanja na bazenu svima dobro poznata, a podrazumevaju da nema trčanja, skakanja, i ronjenja. Osim o ličnoj higijeni, kupači bi posebnu pažnju trebalo da povedu o pripremi organizma za ulazak u vodu.

Kako navode iz uprave JKP „Stadion“ , u nedelju je zabeležena rekordna poseta na bazenu u Dudovoj šumi kada je evidentirano 950 posetilaca, dok je juče spas od vrućina na bazenu potražilo 650 Subotičana, a ako je suditi po najavljenim temperaturama vazduha, nastaviće da raste i broj posetilaca.