Veća potražnja za stanovima u starogradnji

Cene stanova u Subotici nisu padale u odnosu na prethodni period, a razlog za to leži u tome što i dalje vlada veliko interesovanje za kupovinu stanova u starogradnji kojih nema dovoljno da podmire trenutnu potražnju.

Cene nekretnina u Subotici nisu se spuštale i drže isti nivo kao i pre godinu dana. Najveće interesovanje vlada za stanove u starogradnji koji se prodaju od 900-1100 evra po kvadratnom metru u zavisnosti od stanja u kom se nekretnina nalazi. Cena kvadrata u novogradnji je nešto niža i sada se kvadrat u novoizgrađenim stanovima prodaje od 1250- 1400 evra što je uticalo i na pad potražnje za ovim stanovima.

Kupci trenutno najviše traže stanove u Tokiju, potom slede Radijalac i Prozivka, a po rečima onih koji se bave prodajom nekretnina, trenutna ponuda ne može da podmiri interesovanje koje postoji za kupovinom stanova u starogradnji.

Kako ističu iz agencija za promet nekretninama, na tržištu je primetan i porast potražnje za luksuznijim kućama u našem gradu koje najviše kupuju stranci, Beograđani i Novosađani.