Vandali polomili 19 zasađenih stabala u OŠ „Sečenji Ištvan“

Nije prošlo ni dve nedelje kako su roditelji, učenici, prijatelji škole i nastavnici objekta OŠ „Sečenji Ištvan“ u Šabačkoj ulici posadili mlade sadnice drveća da bi ozelenili dvorište škole i učinili ga lepšim i prijatnijim, a vandali su bezobzirno i bez imalo stida polomili 19 zasađenih stabala.

Udruženi roditelji i nastavnici su preko Kluba za roditelje i nastavnike, koji funkcioniše unutar škole, zajedničkim snagama sa učenicima posadili ukupno 25 sadnica povodom Dana planete Zemlje kako bi ozelenili školsko dvorište, sredinu za rad učinili lepšom i prijatnijom i naučili decu zajedničkom, udruženom radu u korist zajednice. Škola je prijavila policiji ovaj vandalizam. Prema rečima direktorke škole Vesne Vajs, problem u ovom školskom objektu povezan je sa nedostatkom ograde za koju se škola i roditelji bore već godinama, obraćanjem nadležnima i pisanjem peticije.
– Zbog nedostatka ograde učenici nisu bezbedni, jer u škosko dvorište ulaze psi-lutalice, tinejdžeri koji ometaju decu i nastavnike u njihovim školskim aktivnostima i građani koji zaprežnim vozilima neretko prolaze kroz školsko dvorište. Ograda je postojala i u više navrata obnavljana, ali je uvek iznova pokradena- rekla je Vesna Vajs.