Vakcinacija i tokom vikenda

Vakcinacija protiv zarazne bolesti kovid-19 biće nastavljena i za vikend. Pored građana koji su prijavili kroz sistem „eUprava“ za prvu vakcinu, odnosno za revakcinaciju, u naredna tri dana nastavlja se vakcinacija prvom dozom bez zakazivanja. Građanima će biti dostupne vakcine „Sinofarm“ i „Fajzer“, ali i „Astra Zeneka“.

Za primanje prve doze „Astra Zeneka“ potrebna je prijava a građani će biti pozvani čim se prikupi grupa zainteresovanih, jer je jedna bočica za deset osoba.

Punkt u Novoj opštini otvoren je svakog dana, uključujući i vikend, od 8 do 20 časova i biće omogućeno vakcinisanje bez poziva. Takođe, u subotu će se bez poziva moći da se vakcinišu građani u ambulanti na Makovoj sedmici (Istočni vinogradi bb) i to u periodu od 8 do 13 časova.

Na vakcinaciju bez zakazivanja mogu da dođu svi punoletni državljani Srbije, bez obzira na prebivalište. Vakcinaciju mogu da obave i stariji maloletnici, takođe državljani Srbije, starosti 16 i 17 godina, ali uz obaveznu potvrdu, odnosno odobrenje izabranog lekara.