Uz upotrebu sofisticirane tehnologije subotički kardiolozi prelaze u „višu ligu“

Subotički kardiolozi zajedno sa svojim kolegama iz Banja Luke realizovali su kompleksne intervencije na koronarnim krvnim sudovima uz pomoć intravaskularnog ultrazvuka, te najavili da prelaze u “ligu više” kada su u pitanju intervencije u angio-sali uz upotrebu sofisticirane tehnologije.
Šef angio-sale, dr Saša Dželebžić je istakao da je cilj kardiologa da izađu iz osnovnih intervencija koje se rade u svim bolnicama i da, kako je naveo, uz upotrebu sofisticirane tehnologije pređu u “ligu više”.
U tome kardiolozima iz Subotice pomažu stručnjaci iz Banja Luke, koji im prenose iskustva iz intravaskularnog ultrazvuka, a ova metoda u njihovoj angio-sali u UKC R. Srpske radi se rutinski.
Angio-sala u Subotici postoji godinu i po dana, podsetio je direktor Opšte bolnice, dr Slobodan Puškar i naveo da pacijenti koji gravitiraju ka bolnici mogu biti sigurni da će biti zbrinuti po najvišim svetskim standardima.
Lekari iz Subotice i Banja Luke uradili su kompleksne intervencije uz pomoć intravaskularnog ultrazvuka, a ovaj način lečenja koronarne bolesti rezervisan je samo za razvijene centre sa visoko obučenim kadrom. Iz Opšte bolnice Subotica navode da im je cilj da to postane rutinska procedura koja će se izvoditi u svakodnevnom radu angio-sale.