Uvodna konferencija projekta “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina”

Do sredine sledeće godine 50 objekata od izuzetnog značaja za grad Suboticu i 48 objekata opštine Senta biće legalizovano kroz projekat “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina.” Vrednost projekta je 240.000 evra, a realizuje se u okviru programa “Exchange 5” koji finasira Evropska unija.

U Velikoj većnici Gradske kuće održana je uvodna konferencija projekta “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina” koji sprovode Grad Subotica i opština Senta. Projektom je predviđeno ozakonjenje 98 nelegalnih objekata u javnoj svojini. U Subotici će projektom biti obuhvaćeno 50 objekata od javnog značaja za koje će biti urađena geodetska i projektno-tehnička dokumentacija koja će omogućiti da se objekti uknjiže kao vlasništvo Grada.

Opština Senta ima oko 1800 objekata, a kroz ovaj projekat žele da sagledaju dokumentaciju u 660 objekata. U Senti će ovim projektom biti legalizovano 48 opštinskih objekata.

Projekat “Samo pravno zaokružena javna svojina je dobra javna svojina” traje 18 meseci, a njegova ukupna vrednost je 240.000 evra uz oko 180.000 evra bespovratne donacije Evropske unije. Subotica projektom dobija 163.000, a Senta 76,495 evra.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime