Usvojen budžet za 2022. godinu

Odbornici su na današnjem 17. skupštinskom zasedanju, većinom glasova usvojili budžet grada za narednu godinu, koji će biti veći od ovogodišnjeg za 1,90 odsto i iznosiće preko 7 milijardi dinara.

Najznačajnija tačka dnevnog reda koja se danas našla pred odbornicima, ticala se budžeta za 2022. godinu. Nakon gotovo dvosatne polemike, tokom koje je deo opozicije izneo primedbe, budžet grada je većinom glasova usvojen. Ove godine, građani su prvi put bili uključeni u planiranje gradske kase i podneli su ukupno 250 predloga za 2022. godinu, od kojih se većina ticala komunalne infrastrukture. Gradonačelnik Stevan Bakić istakao je da je budžet planiran oprezno, obzirom na činjenicu da se i dalje nalazimo u epidemiji virusa Kovid-19. On je naveo da će budžet biti veći za gotovo dva odsto i iznosiće 7.582.319.000.

Podršku za usvajanje budžeta za narednu godinu pružili su iz redova Saveza vojvođanskih Mađara, koji smatraju da je budžet odlično isplaniran.

Pohvala za parcipativno planiranje budžeta stigla je i od opozije, ali kako navodi predsednik odborničke grupe Pokret građanske Subotice, Miroslav Milojević, određena sredstva trebala su biti izdvojena i za strateške investicije, te ocenjuje da je budžet planiran oprezno i bojažljivo.

Odbornici su, osim budžeta, usvojili i Plan detaljne regulacije za naselje Kelebija i odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora u tri javna preduzeća – “Subotičke pijace”, “ Subotica-trans” i “Subotička toplana”.