Usvojen budžet za 2020. godinu

Na 26. sednici Skupštine grada usvojen je budžet za 2020. godinu, čiji obim iznosi 8,3 milijarde dinara.
Sa 42 glasa za i 6 glasova protiv, odbornici Skupštine grada, na poslednjoj ovogodišnjoj sednici, doneli su Odluku o budžetu Grada za narednu godinu. Gradonačelnik Bogdan Laban rekao je da budžet za 202. godinu ima razvojnu komponentu, te da je prioritet da se u narednoj godini privedu kraju započete investicije.
Budžetom za narednu godinu predviđena su i sredstva sa viših nivoa vlasti i to u iznosu od oko 1,5 milijardi dinara, a još dve milijarde dinara iz republike i pokrajine će biti uloženo u razvoj Subotice, međutim ta sredsva se ne vide kroz lokalni budžet, objašnjava gradonačelnik Laban.
Naredne godine počinje i potpuna rekonstrukcija Opšte bolnice, kao i nastavak rekonstrukcije Gradskog stadiona.
Iz odborničke grupe SVM-a, poručuju da su budžet za narednu godinu podržali prevashodno zbog vrlo značajnih investicionih projekata.
Dok iz vladajuće kolaicije budžet za 2020. godinu opisuju kao razvojni i investicioni iz Pokreta građanske Subotice kažu da je budžet u potpunosti nerealan.
Usvajanju budžeta za 2020. godinu prethodila je rasprava oko devetomesečnog Izveštaja o ostvarenju budžeta Grada, kao i oko rebalansa budžeta.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime