Uspešni veslači „Palića“ na Dunavskom Kupu

Veslačice i veslači „Palića“ ostvarili su izuzetno zapažen nastup na „Dunavskom Kupu“ u Kaloči i Mohaču, gde su se okitili ukupno sa 33 medalje, od kojih su: 18 zlatnih, devet srebrnih i šest bronzanih.

Taj veliki kolektivni uspeh, zahvaljujući kojem su Palićani na obe te regate u Mađarskoj u ekipnom plasmanu bili četvrti, upotpunili su i najistaknutiji pojedinci ovog kluba, koji će predstavljati Srbiju na dva velika, izuzetno značajna, takmičenja.

Na izbornoj regati Veslačkog saveza Srbije, koja je održana na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, juniorka Veslačkog kluba „Palić“, Ana Miković, našla se na pobedničkom postolju u trci skifistkinja i tako je uspela da postigne normu za ulazak u reprezentaciju naše zemlje koja će, od 25. do 26. avgusta, učestvovati na Balkanskom šampionatu u bugarskom Plovdivu. Zahvaljujući tom zlatu, ova perspektivna veslačica biće član posade četverca skul. Na istom tom nadmetanju učestvovala je i kadetkinja Nikolina Đorđević, ali je svoju trku završila na drugom mestu, svega nekoliko sekundi razlike za prvoplasiranom takmičarkom i time nije uspela da postigne normu za učešće na Balkanskom šampionatu ove godine.

Na pripremama sa seniorskom veslačkom reprezentacijom Srbije nalazi se i rezultatski najuspešniji predstavnik Veslačkog kluba „Palić“, Martin Mačković, koji se sprema za eventualni nastup na Svetskom prvenstvu za seniore.

Povodom Dana grada Subotice, 1. septembra, na jezeru Palić održaće se drugo „Otvoreno prvenstvo Subotice u veslanju“, na kojem će učestvovati posade svih domaćih klubova, kao i takmičari iz nekoliko klubova iz Mađarske i Hrvatske.

U okviru tog takmičenja postignuti rezultati domaćih veslačkih posada bodovaće se i za Kup i Omladinsku ligu Srbije, po čemu ova regata predstavlja jedno od značajnijih nadmetanja za sve veslačke klubove iz Srbije.