субота , 28 маја 2022
Naslovna / Društvo / Uspešna godina za Fondaciju „Danilo Kiš“

Uspešna godina za Fondaciju „Danilo Kiš“

Na rad Fondacije “Danilo Kiš” epidemija koronavirusa nije znatno uticala. U protekloj godini uspešno su realizovani mnogi projekti iz sfere kulture, umetnosti, nauke, kao i omladinske akcije, navode iz Fondacije.

Iz Fondacije za omladinsku kulturu i stvaralaštvo “Danilo Kiš”, koja od osnivanja doprinosi bogatijem kulturnom životu svih građana, kažu da su zadovoljni realizovanim projektima u 2021. godini, koja nije bila nimalo laka zbog epidemije koronavirusom. Da mladima nije nedostajalo kreativnosti dokazuju održane likovne i psihološke radionice, književni klub, kao i istorijski klub, koji je osnovan u protekloj godini. Kako upravnik Fondacije, Bojan Čiča ističe, najposećeniji program aktivnosti bio je Klub putnika, koji vodi diplomirani turizmolog, Nemanja Mutić.

Fondacija “Danilo Kiš” ima preko 50 stalnih polaznika, dok na društvenim mrežama broji preko šest hiljada pratilaca. Iz Fondacije navode da su za mlade u novoj godini pripremili još mnoštvo zanimljivih tribina i naučnih predavanja.

Svi zainterosovani mogu im se pridružiti svakog petka i srede u prostorijama Fondacije, kada se održavaju “Književni klub” i “Kiš teatar”. Takođe, svako ko želi da postane polaznik može to učiniti i putem sajta, društvenih mreža ili putem telefona.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Grad izdaje u zakup 25 poslovnih prostora

Grad Subotica objavio je oglas o davanju u zakup poslovnih prostora na ukupno 25 lokacija …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.