Uskoro Konkurs za upis u vojne škole

Ministarstvo odbrane će 1. februara raspisati Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju, a petnaest dana kasnije biće raspisan i Konkurs za upis u Srednju stručnu vojnu školu, Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA.
Školovanje u Vojnoj gimnaziji odličan je izbor za sve one koji žele da studiraju na Vojnoj akademiji, kaže osamnaestogodišnja Milana Prčić i dodaje da je znanje koje se stiče u ovoj školi dragoceno.
Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju biće rasisan 1. februara i trajaće do sredine marta, dok će Konkurs za Srednju stručnu vojnu školu biti raspisan 15. februara i trajaće do kraja marta. Iz Vojne gimnazije napominju da se u ovoj školi školuju oni koji žele da nastave studije na Vojnoj akademiji, dok se učenici u Srednjoj stručnoj vojnoj školi školuju kako bi po završetku škole stupili na prve početne podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske i Ministarstva odrane. I prijemni ispiti u ove dve škole se razlikuju.
Kada je u pitanju Konkurs za upis na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA on će biti raspisan 15. februara i trajaće do kraja marta. Konkurs će biti raspisan za sledeće studijske programe: menadžment u odbrani, protivvazduhoplovna odbrana, vojnoelektronsko inženjerstvo, vojnomašinsko inženjerstvo, logistika u odbrani, vojno vazduhoplovstvo i integrisane studije medicine.
Nakon završene Vojne gimnazije, upis na Vojnu akademiju bio je logičan potez kaže kadet Igor Đurić. Kako je rekao, studiranje na Vojnoj akademiji pruža brojne benefite, a njemu najbitniji su znanje i prijateljstva za ceo život.
Prijava za konkurs se podnosi na teritoriji stalnog mesta boravka u centrima Ministarstva odbrane. A informacije o konkursu mogu se pronaći na sajtu Univerziteta odbrane.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime