Uskoro još jedna izlazna rampa na parkingu kod Otvorenog univerziteta

U toku su radovi na postavljanju druge izlazne rampe na parkingu kod Otvorenog univerziteta, završetak radova očekuje se za mesec dana, a iz JKP „Parking“ navode da bi novi sistem trebalo da startuje 1. septembra. Radove u potpunosti finansira JKP „Parking“, a vrednost investicije je 4 miliona.

Gužva koja se povremeno stvara prilikom izlaska sa parkinga kod Otvorenog univerziteta zadaje glavobolju mnogim vozačima, a ovaj problem uskoro će biti rešen jer su u toku radovi na postavljanju još jedne izlazne rampe. Postojeća rampa biće rezervisana za izlazak vozača koji parking plaćaju u kešu, dok će kroz novu rampu izlaziti oni koji su u elektronskom sistemu naplate parkinga.

Kamere će prepoznavati elektronske kartice i na taj način omogućiti brz izlazak bez zadržavanja i posebne kontrole, objašnjavaju iz JKP „Parking“. Kako bi se sprečila bespotrebna zadržavanja, iz Parkinga apeluju na građane koji parking plaćaju u kešu da pre plaćanja pripreme sitan novac, a po puštanju u rad tzv. brze trake biće neophodno da vozači poštuju obaveštenja, te ne staju na brzu traku ukoliko nisu u elektronskom sistemu naplate parkinga.

Na 25 do 50 m od izlaznih rampi biće postavljena obaveštenja koja će vozače koji plaćaju parking u kešu usmeravati na levu rampu, dok će oni koji su u elektronskom sistemu naplate biti usmeravani ka desnoj izlaznoj rampi.