Uručena priznanja “Dr Ferenc Bodrogvari”

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć su svečano uručena priznanja „Dr Ferenc Bodrogvari” za istaknuto delo i zapažena ostvarenja u 2021. godini. Ovogodišnji laureati su Tamara Kucor, istoričarka umetnosti i Žolt Herceg, režiser dokumentarnih filmova.

Priznanje koje nosi ima velikog filozofa, pisca i profesora za istaknuta ostvarenja na polju umetnosti i kulture dobili su istoričarka umetnosti, Tamara Kucor, kustoskinja u Savremenoj galeriji i urednik RTV „Panon“, Žolt Herceg, koji se istakao kao reditelj dokumentarnih filmova.

Nagrade mladim umetnicima uručio je predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastort koji je podsetio na delo rano preminulog filozofa i pisca, čiji rad je u značajnoj meri doprineo razvoju kulturnog i naučnog života ne samo Subotice, već i cele države. Pastor je istakao je da je dr Ferenc Bodrogvari svojom društvenom angažovanošću bio primer ne samo svojim savremenicima, već i budućim generacijama.

Dodeli priznanja prisustvovale su udovica i ćerka dr Ferenca Bodrogvarija – Đenđi Varga Bodrogvari i Čila Bodrogvari. U okviru svečanosti učenici Muzičke škole izveli su prigodan umetnički program.