Uručena nagrada „Aleksandar Lifka“ Radetu Šerbedžiji

Druge festivalske večeri, sinoć je na Letnjoj pozornici uručena nagrada „Aleksandar Lifka“ za izuzetan doprinos evropskoj kinematrografiji, slavnom glumcu Radetu Šerbedžiji. Pre Šerbedžije ovo priznanje dobilo je 34 umetnika koji su zadužili domaću i evropsku kinematografiju. Ova nagrada dodeljuje se od 2000. godine, a prvi dobitnici bili su mađarski reditelj i scenarista Mikloš Jančo i srpska glumica Milena Dravić.

Šerbedžija je istakao da za njega mnogo znači biti u društvu velikana filmske umetnosti, a da mu je posebno drago što je ovu nagradu prva dobila MIlena Dravić, koja je po njegovim rečima- sami film.

Rade Šerbedžija je istakao da mu Subotica kao grad mnogo znači iz dva razloga. To je za njega najznačajniji grad iz jednog poslovnog i jednog privatnog razloga.

Nagradu „Aleksandar Lifka“ sinoć je Radetu Šerbedžiji na Letnjoj pozornici uručio direktor Festivala Radoslav Zelenović. Nakon svečane ceremonije dodele nagrade, Šerbedžija je u prepunoj sali Narodnog pozorišta održao koncert na radost mnogobrojnih Subotičana i njihovih gostiju.