Uređeno izletište na Majdanu

Izletište na Kelebiji, kod Majdanskog jezera, pred prvomajske praznike zasijalo je u novom svetlu. Na jednoj od omiljenih lokacija ljubitelja prirode postavljene su drvene klupe i stolovi, te sprave za decu.
Prostor oko jezera Majdan na Kelebiji godinama je Subotičanima omiljeno mesto za izlet.. Kako bi se svim ljubiteljima prirode omogućio što prijatniji boravak u Kelebijskoj šumi na ovom prostoru, između ostalog, postavljene su klupe i stolovi.
Izletište je sređeno zahvaljujući novčanim sredstvima u visini od 808 hiljada dinara koja je obezbedio Grad Subotica. Grad je i ove godine obezbedio istu sumu novca za ovo odmorište, a iz JP “Palić Ludaš” navode da će nastaviti sa uređenjem prostora za izlet.
Prostor oko jezera Majdan je zaštićeno područje trećeg stepena, pa građani tu mogu da borave bez dozvole i saglasnosti, ali poštujući određena pravila, podsećaju iz JP “Palić Ludaš”.
Prazne flaše, smeće oko klupa i pepeo, svedoče o tome da se prvi posetioci uređenog izletišta nisu potrudili da prostor ostave u stanju u kakvom su ga zatekli, kao i da nisu poštovali pravila ponašanja. Takođe, uspeli su da oštete i jednu od korpi za smeće.
Kako bi se sačuvalo uređeno izletište, u planu je da se na ovom prostoru postavi i video nadzor.