Upriličen prijem za 240 brucoša Ekonomskog fakulteta

Na Ekonomskom fakultetu, povodom početka nove akademske godine, upriličen je svečani prijem brucoša. Prvu godinu osnovnih akademskih studija, na ovoj visokoobrazovnoj ustanovi, upisalo je 240 studenta.

Po prvi put u amfiteatar na Ekonomskom fakultetu ušlo je 240 brucoša, a jedna od njih je i Anja Puškarev. Kako kaže, nakon srednje Ekonomske škole, odlučila se da svoje obrazovanje nastavi na Ekonomskom fakultetu. Upisala je Ekonomiju, a za dalje su joj u planu Evropska i međunarodna ekonomija i biznis.

Ekonomski fakultet ove godine upisalo je više od 800 studenata – 500 u Novom Sadu, 240 u Subotici i oko 80 u Bujanovcu. Iz ove visokoobrazovne ustanove navode da su zadovoljni upisom, i dodaju da se ove godine za sticanje diplome Ekonomskog fakulteta odlučilo sedam odsto više studenata.

Studenti su mogli da biraju između dva studijska programa – Ekonomija i Poslovna infotmatika, a nakon druge godine, studenti Ekonomije će se opredeliti za jedan od ukupno sedam ponuđenih modula. U Novom Sadu sva mesta su popunjena, dok je u Subotici devedest mesta ostalo nepopunjeno i oko 10 u Bujanovcu.