Objavljene liste dece primljene u vrtiće PU „Naša radost“

Danas su objavljene liste dece koja su primljene u vrtiće PU “Naša radost”. Od oko 1300 podnetih molbi biće primljeno nešto malo više od 1000 mališana, dok će oko 3% mališana ostati bez mesta u vrtiću.

Roditelje dece koji su podneli molbu za upis za neki od vrtića pod okriljem PU “Naša radost” od danas mogu pogledati liste primljene dece koje su istaknute na samim objektima za koje su konkurisali. Iz ove ustanove navode da je podneto oko 1300 molbi, a da je primljeno nešto više od 1000 mališana. Trenutno nije raspoređeno oko 180 dece jaslenog i oko 100 dece obdanišnog uzrasta.

Od 280 neraspoređenih mališana koji trenutno nisu na spisku, postoji mogućnost za upis jednog broja mališana ukoliko roditelje žele da njihovo dete pohađa neki drugi vrtić. Nakon ove naknadne raspodele dece, neupisano će ostati 3% mališana.

Iz PU “Naša radost” najavljuju proširenje kapaciteta, pre svega jaslenih grupa naredne godine. U planu je otvaranje dve dodatne jaslene grupe u vrtiću “Šumice”, u Novom Žedniku jedno jasleno odnosno mešovito odeljenje, a i kapacitet vrtića u Đurđinu će nakon adaptacije biti proširen za jednu grupu mešovitu grupu.