Unapređenje turističkog kapaciteta tekuće i naredne godine

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i Slobodan Vojinović direktor Regionalne privredne komore u Subotici posetili su MZ ,,Vlebit“, koja pripada Opštini Kanjiža, u cilju sagledavanja postojećeg turističkog i zdravstvenog potencijala radi unapredjnja turističke infrastrukture na teritoriji AP Vojvodine.

Razvoj turizma u AP Vojvodini je veoma važan zadatak koji se trenutno ogleda u prepoznavanju potencijala kao što su pogodni klimatsko-zdravstveni uslovi na poručju naselja Velebit sa Akumulacionim jezerom ,,Velebit“ kao i jezera Palić, ističe Slobodan Vojinović, direktor Regionalne privredne komore u Subotici.

Susret sa predstavnicima Velebita obeležio je razgovor o adaptaciji postojećih objekata i izgradnji nove biciklističke infrastrukture odnosno unapređenju rute ,,Panonska osmica“. Pored prepoznavanja turističkog potencijala veoma je važno motivisati lokalnu samoupravu za izradu razvojnih projekata, apliciranje u Sekretarijatu kako bi se ostvarila sredstva iz Republičkih ili inostranih fondova, ističe Ivan Đoković, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Prema njegovim rečima jezero Palić poseduje izuzetan potencijal koji treba razvijati kako bi u narednim godinama bili ostvareni uspesi u oblasti turizma.

U toku tekuće i naredne godine, planirano unapređenje turističkog kapaciteta, će se ogledati u jačanju turizma na području jezera Palić kao i na području vazdušne banje kraj Velebita što će doprineti kvalitetu života lokalnih zajednica. Razvoj turizma u tim oblastima može doprineti razvoju nautičkog turizma, razvoju lova i ribolova.