Ulica Partizanskih baza prekrivena rupama i blatom, građani traže asfalt

Stanovnici Ulice Partizanskih baza u Mesnoj zajednici “Željezničko naselje” godinama čekaju asfalt. Blato nakon svake kiše i rupe koje otežavaju prolaz automobilima i biciklistima svakodnevica su građana ovog dela grada. Ova ulica nije usamljen slučaj u naselju, jer kako kažu iz MZ, 40 odsto ulica nije prekriveno asfaltom.

Milan Torbica u Ulici Partizanskih baza stanuje trideset godina, a Duško Konculić dvadeset osam. Kažu, izgled se od tada nije mnogo promenio. Iako se put posipa tucanikom, nije od velike pomoći jer se nakon svake kiše rupe iznova pojavljuju. Pre desetak godina dobijali su i obećanja da će problem biti rešen, međutim, asflat još uvek nisu dobili.

Da se ulica gotovo uopšte nije izmenila potvrdio je i Đorđe Ivić, koji tu stanuje šesnaest godina. Saglasan je i da tucanik nije trajno rešenje i dodaje da zimi imaju problem sa blatom, leti sa prašinom, dok rupe koje su na putu čine ulicu skoro neprohodnom za automobile i bicikliste.

Ni pešacima nije mnogo bolje. Prema rečima Đure Berkeša, kada padne kiša izlazak iz kuće bez čizama postaje nezamisliv.

Iako je ovo naselje jedno od najbližih centru grada i dalje nije komunalno i infrastrukturno razvijeno. Od 70 ulica, 60 odsto nema kanalizaciju, dok 40 odsto nije pokriveno asfaltom, kažu iz Mesne zajednice.

Jedino što okupljeni građani žele jeste da se kroz svoju ulicu kreću nesmetano, na asflatiranom putu koji je kako kažu, za vreme u kojem živimo osnovna stvar.