среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Uklonjena dva ilegalna migrantska kampa sa velikom količinom otpada

Uklonjena dva ilegalna migrantska kampa sa velikom količinom otpada

U subotu je održana 5. po redu akcija Zelenih Subotice u okviru projekta „Zaštitimo i očistimo Subotičku šumu“. U akciji je učestvovalo blizu 40 volontera, koji su uklonili dva ilegalna migrantska kampa sa velikom količinom otpada i smeća. Prvi put akciji se priključila i neformalna grupa “Naše malo nekome je sve”.

U okviru projekta,“Zaštitimo i očistimo Subotičku šumu“, koju sufinansira Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Zeleni Subotice svakodnevno sakupljaju otpad iz gustih i teško pristupačnih delova Subotičke šume, gde je nemoguće prići mehanizacijom i postaviti kontejnere. Svakog vikenda organizuju se veće akcije u kojima učestvuje između 25 i 40 ljudi, što je bio slučaj i ovog vikenda.

Akciji u subotu pridružila se i neformalna grupa „Naše malo nekome je sve“.

Koordinator projekta, Dragan Đurđević ističe da je cilj projekta podizanje svesti kod građana o tome koliko je važno da šume budu čiste.

Akcija čišćenja Subotičke šume sprovodi se na površini od 2.000 hektara, od Makove sedmice prema Tresetištu. U sličnoj akciji Zeleni Subotice su 2019. godine očistili Kelebijsku šumu na površini od oko 1.400 hektara i tada uklonili preko 125 kubika otpada.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.