Uključivanje dekorativne rasvete 4. decembra

U toku je postavljanje dekorativne rasvete koja će biti uključena 4. decembra, a Subotičanima će ove godine biti na raspolaganju i dva nova montažna klizališta kojih će ukupno biti 7 na teritoriji grada kao i ledeni tobogan u samom centru.

Praznična dekorativna rasveta u vidu svetlećih kugli, pahulja, lopti, ledenica i lančanica ove godine biće postavljena u punom obimu. Grad i prigradska naselja biće ukrašeni sa oko 2500 dekorativnih elemenata različitih veličina i oblika. U planu je da dekorativna rasveta bude uključena od 4. decembra do polovine januara naredne godine. Kao i prethodnih godina u prazničnom ruhu zasijaće Štrosmajerova ulica, Dimitrija Tucovića, Matije Gupca, Maksima Gorkog, Korzo i mali Korzo, Prozivka kao i Tavankut, Ljutovo, Žednik,Čantavir i Bikovo.

Ove godine Subotičanima će na raspolaganju biti ukupno 7 montažnih klizališta, a među njima su po prvi put klizališta u dva prigradska naselja. Klizalište na Paliću će ove godine biti postavljeno na parkingu u ulici Jožefa Hegediša, a ledeni tobogan u centru grada kao i do sada. Korišćenje ledenog tobogana i montažnih klizališta će biti besplatno, a biće otvoreni svakog dana od 9-21 čas. Obezbeđene su klizaljke i ostala neophodna oprema za bezbednu upotrebu tobogana i klizališta.

Ove godine će i ledeni tobogan u centru grada biti ukrašen- oko njega će biti postavljena cerada kao i dekorativno osvetljenje stranica.