Uklanjanje divlje deponije na mestu nekadašnje fabrike “Zorka”

U toku su završni radovi na uklanjanju divlje deponije na mestu nekadašnje fabrike “Zorka” sa koje su radnici JKP “Čistoća i zelenilo” uklonili oko 500 tona otpada. Grad je za ovaj posao izdvojio 2 miliona dinara.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić obišao je završne radove na uklanjanju divlje deponije na prostoru nekadašnje fabrike “Zorka”. Divlja deponije prostirala se na oko 1600 kvadratnih metara, a radnici Jkp “Čistoća i zelenilo” odneli su blizu 500 tona smeća koje su nesavesni pojedinci odlagali na ovo mesto. Grad je za uklanjanje ove divlje deponije iz budžeta opredelio 2 miliona dinara, a po rečima radonačelnika grad je opredeljen da ukloni sve divlje deponije sa teritorije grada. Gradonačelnik je apelovao na sugrađane da daju svoj doprinos i ne bacaju smeće na mesta koja nisu predviđena za to, kako se ne bi stvarale nove divlje deponije koje zagađuju životnu sredinu.

Oko 500 tona otpada koje je uklonjeno sa divlje deponije na prostoru bivše fabrike “Zorka” preneto je na gradsku deponiju, a direktor JKP “Čistoća i zelenilo” uputio je apel građanima da smeće odlažu ili na gradsku deponiju ili u kontejnere i kante ili džakove koje njihovo preduzeće redovno odvozi po predviđenom planu i programu. On je istakao da bi novac koji se izdvaja iz gradskog budžeta za uklanjanje divljih deponija mogao da bude usmeren na nešto drugo, kada bismo svi zajedno poveli računa o zaštiti životne sredine.

Kako je najavljeno, JKP “Čistoća i zelenilo” nastaviće u saradnji sa gradom, posao na uklanjanju divljih deponija sa teritorije grada, kojih ima oko 16.