четвртак , 2 децембра 2021
Naslovna / Hronika / Uhapšeno 38 osoba sa teritorije Subotice i okoline

Uhapšeno 38 osoba sa teritorije Subotice i okoline

U više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su 38 osoba, među kojima su i funkcioneri i odgovorna lica firmi sa teritorije Subotice i okoline.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su četvoricu osumnjičenih za zloupotrebu položaja odgovornog lica i zloupotrebu službenog položaja.

Uhapšeno je odgovorno lice preduzeća „Selekt Fruit“ D.M. (1983), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica. Sumnja se da je D.M. od decembra 2016. do februara 2017. godine, na osnovu falsifikovanih otkupnih listova, podigao sa računa svog privrednog društva oko 14 miliona dinara, za koliko je ostvario protivpravnu imovinsku korist. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

U istoj akciji, uhapšeni su i bivši funkcioner opštine Bačka Topola B.A. (1964), odgovorno lice građevinskog preduzeća “Kovačević“ doo R.K. (1963) i izvođač radova N.V. (1967), zbog postojanja osnova sumnje da su Fond za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodina oštetili za više od 40 miliona dinara.

Osumnjičeni se terete da su od 2008. do 2012. godine, potpisivali i svojim pečatima overavali dokumenta – privremene situacije sa neistinitim sadržajem, u kojima je navedeno da je, od strane izvođača radova građevisnkog preduzeća “Kovačević“, ugrađen materijal i izvedeni radovi na rekonstrukciji Doma učenika Bačka Topola, koji u stvarnosti nisu izvedeni. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Uhapšeni pod sumnjom da su podvodili žene

Subotička policija, u saradnji sa novosadskom, uhapsili je A. A. (1995) i B. C. (1967) …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *