недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Hronika / Uhapšen carinik osumnjičen da je propuštao krijumčare na Kelebiji

Uhapšen carinik osumnjičen da je propuštao krijumčare na Kelebiji

Policija Srbije, Odeljenje za borbu protiv korupcije, uhapsila je carinskog službenika G. I. (1974) i još dve osobe osumnjičene da su izbegavanjem carinskog nadzora prokrijumčarile robu iz Mađarske u Srbiju.

Po nalogu, Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, G. I. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok se uhapšenima P. T. (1960) i S. K. (1974) na teret stavlja krivično delo krijumčarenje.
Sumnja se da je G. I., iskoristivši svoj službeni položaj i ne obavljajući svoju službeni dužnost, na graničnom prelazu Kelebija, omogućio osumnjičenima P. T. i S. K. da u putničkim vozilima prenesu raznu robu iz Mađarske u Srbiju, bez prijavljivanja, carinjenja i plaćanja carinskih i drugih dažbina za tu robu.
Osumnjičeni su uhapšeni neposredno nakon izvršenja krivičnog dela i određeno im je zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Veliki požar na starom putu prema Žedniku

Crn gust dim nadvio se na izlazu iz Subotice prema Žedniku. Kako nezvanično saznajemo trenutno …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.