Ugovor o nabavci tri angio-sale za Suboticu, Sombor, Zrejanin

 

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i kompanija “Siemens Healthcare” iz Beograda, potpisale su danas ugovor o nabavci tri angio-sale u vrednosti od 138,15 miliona dinara, koje će u narednih 90 dana biti isporučene subotičkoj Opštoj bolnici, kao i bolnicama u Somboru i Zrenjaninu.Ugovor su potpisali direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i ovlašćeni predstavnici „Siemens Healthcare”, direktorka Marijana Đorđević i tehnički direktor Jovan Radovanović, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, pokrajinskog sekretara zdravstvo doc. dr Zorana Gojkovića i direktora Opšte bolnice, dr Slobodana Puškara. Predsednik Mirović je istakao da nabavka tri nove angio-sale predstavlja jedan od najznačajnijih pomaka u obezbeđivanju uslova za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu u Vojvodini, jer, angio-sale, koje su veoma važne u kada je reč o sanaciji posledica oboljenja od kardiovaskularnih bolesti, trenutno postoje samo u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine. Mirović je najavio da će već u drugoj polovini godine nove angio-sale sukcesivno biti unete u zdravstveni sistem.

To će u praksi značiti adekvatniju, bolju i kvalitetniju dijagnostiku i zbrinjavanje pacijenata sa srčanim oboljenjima u ovim delovima Vojvodine, što je ogroman uspeh za Pokrajinsku vladu i za zdravstvo u Vojvodini i u celoj našoj zemlji“, kazao je predsednik Mirović. On je dodao da se dalje sledi nastavak edukacije zaposlenih u ove tri ustanove, za šta su zaduženi najugledniji kardiolozi iz našeg zdravstvenog sistema, iz Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, a potom i za završetak uređenja prostora u kojima će biti smeštene angio-sale.

Do kraja godine imaćemo jedan sasvim novi kvalitet u zdravstvenom sistemu Vojvodine, i to je možda najznačajnija vest kada je reč o rekonstrukciji zdravstvenog sistema kod nas“, rekao je Mirović.