Ugostitelji Subotice počeli da rade i nakon 20 časova

Ugostitelji okupljeni oko Udruženja ugostitelja Subotice počeli su da rade i nakon 20 časova, kada je za boravak u ovim objektima potrebna kovid propusnica. Iz Udruženja ističu da su se na ovaj potez odlučili kako bi održali svoje poslovanje budući da je ova grana privrede od početka pandemije korona virusa pogođena velikim gubicima.

Ugostiteljski objekti čiji su vlasnici članovi Udruženja ugostitelja Subotice, od juče su vrata svojih lokala otvorili i nakon 20 časova. Do ove odluke je došlo zbog toga što ugostitelji trpe velike gubitke i kako ne bi bili primorani da otpuštaju deo radnika ili da u poptunosti zatvaraju svoje objekte, počeli su opet da rade uz poštovanje svih propisanih protivepidemijskih mera. Ugostitelji ističu da će oni nastaviti da apeluju na nadležne da njih ne izdvajaju od ostalih privrednika, jer nemaju poseban tretmna ni kada je pomoć u pitanju.

Jedan od velikih problema sa kojim su se ugostitelji suočili kada su uvedene ovid propudnice je i činjenica da je veliki broj zapolsenih u ugostiteljstvu nevakcinisan. Ovaj problem je prevaziđen uz dogovor sa Domom zdravlja, te su formirani posebni punktovi koji omogućavaju radnicima u ugostiteljskim objektima da se vakcinišu.

Kovid propusnica predstavlja važeći„zeleni sertifikat“ odnosno potvrdu iz eUprave ,potvrdu o primljenoj drugoj dozi vakcine protiv kovid-19,negativan PCR test ne stariji od 72 časa, antigenski test ne stariji od 48 časova ili potvrdu o preležanoj zarazi korona virusom ne stariju od 7 meseci.