Ugostitelji se sastali sa gradonačelnikom

Zbog teške situacije u kojoj su se našli usled krize izazvane pandemijom virusa kovid-19, subotički ugostitelji sastali su se juče sa gradonačelnikom, kako bi mu predočili probleme i predložili rešenja u kojima lokalna samouprava može da pomogne kako bi prevazišli aktuelnu krizu, prenosi portal Subotica.com.

Gotovo da ne postoji privredna grana koja ne trpi posledice izazvane pandemijom korna virsa, ali je ugostiteljstvo zasigurno na vrhu liste, budući da tokom prošle godine nisu radili više od 100 dana, pri čemu ni ova godina nije obećavajuća. Zbog toga, kako je za Subotica.com izjavio Dejan Cvijin, menadžer picerije „Renesansa“, mnogim ugostiteljima je postalo teško ili gotovo nemoguće da zadrže radnike i redovno plaćaju namete, dok su vrata lokala nedeljama zatvorena.

Subotički ugostitelji su tražili da im se da popust ili odloži plaćanje zakupa lokala koji su u vlasništvu Grada, kao i mogućnost reprograma duga koji je nastao ili će nastati usled nerada ugostitelja prema javnim i javno komunalnim preduzećima.

Gradonačelnik Stevan Bakić saslušao je ugostitelje koji su izrazili želju da se obrate i iznesu  probleme, istakavši da je Grad spreman da pomogne u pronalaženju načina da se ugostiteljima, kao i privrednicima koji se bave drugim ugroženim delatnostima, pomogne da prebrode ovaj težak period. Nakon sastanka ugostitelji su odlučili da se ponovo sastanu kako bi formirali udruženje koje će zastupati interese svih ugostitelja u Subotici.