Ugostitelji poslali zahteve nadležnima

Udruženja ugostitelja Subotice danas je na adrese nadležnih institucija uputilo predloge i molbe koje bi im omogućile da nastave da rade, a koje bi sa druge strane sa njih skinulo odgovornost kontrole kovid propusnica kod gostiju u objektima.

Subotički ugostitelji okupljeni u Udruženju ugostitelja danas su na adrese nadležnih insitucija poslali svoje predloge i molbe za koje smatraju da će im omogućiti da nastave da rade, budući da skraćenje radnog vremena zbog uvođenja kovid propusnica nije dugoročno rešenje i ne može da traje u nedogled, kaže predsednik ovog Udruženja Vjekoslav Ostrogonac. Ugostitelji predlažu između ostalog da se oroči period od 30 dana tokom kojeg će i zaposlenima i gostima biti dozvoljeno da borave u ugostiteljskim objektima sa jednom dozom vakcine.

Kako naglašava naš sagovornik, u našem gradu je u ugostiteljstvu zaposleno oko 1000 ljudi, a zbog pooštrenih epidemioloških mera i uvođenja kovid propusnica, promet je opao za 30%. Iz ovog razloga otežano je poslovanje, a odgovornost vlasnika je velika, jer pored svoje, moraju da razmišljaju i o egzistenciji svojih zaposlenih kao i njihovih porodica, a njihov sektor je od izbijanja epidemije na udaru. Ugostitelji smatraju da nije u redu da se oni izdvajaju u odnosu na ostale privredne grane, s obzirom na to da nisu imali poseban tretman niti pomoć države u odnosu na ostale.

Iz Udruženja ugostitelja Subotice kažu da će danas raditi do 20 časova, a da će se za dalje dogovarati sutra odnosno narednih dana u zavisnosti od daljeg razvoja situacije.