Ugašen požar u hotelu „Gloria“, nema povređenih gostiju

Požar koji je juče izbio u hotelu „Gloria“ ugašen je, a niko od gostiju nije povređen. Kako smo nezvanično saznali na terenu, do požara je došlo u kuhinji, ali se vatra veoma brzo proširila i na ostale spratove. Svi gosti hotela na vreme su evakuisani, i među njima povređenih nema. U gašenju požara učestvovalo je 35 vatrogasnih spasilaca iz Subotice, Bačke Topole, Bečeja, Vrbasa i Malog Iđoša sa 15 vatrogasnih vozila.

Odmah po dobijanju poziva, tri vatrogasne ekipe uputile su se na teren, a vatrogasci su istog momenta započeli su borbu sa vatrenom stihijom. Nakon dvadeset minuta na teren su upućene još tri vatrogasne ekipe sa vozilima. Takođe, u pomoć su pristigle i kolege iz okolnih mesta i dobrovoljnih vatrogasnih službi. Kako smo saznali, od gostiju iz hotela, osoblje je reagovalo pravovremeno, te su svi gosti evakuisani i, među njima, povređenih nema.

Uprkos brojnim poteškoćama sa kojima su se suočili na terenu, poput nepropisno parkiranih automobila i betonskih žardinjera, koje su im onemogućile prilaz ka hotelu, vatrogasci su uspeli da lokalizuju požar i tako spreče širenje na okolne objekte, a nekoliko sati ksanije i da požar ugase. Pripadnici vatrogasnih ekipa pored požara i poteškoća prilikom prilaska hotelu morali su da se snalaze i rešavaju i brojne tehničke probleme, ali sve to ih nije sprečilo da svoj posao obave odgovorno i krajnje profesionalno. Na licu mesta juče su se našli i brojni građani koji su zabrinuto posmatrali višečasovnu borbu vatrogasaca sa vatrenom stihijom.