UG “Solidarnost” podelilo 26 prehrambenih paketa

Udruženje građana Subotice “Solidarnost” podelilo je 26 prehrambenih paketa Subotičanima iz porodica sa najnižim primanjima, mahom radnika koji su ostajali bez posla tokom privatizacije nekadašnjih giganata u našem gradu.

Među onima koji su danas dobili prehrambeni paket nalazi se i penzioner Josip Burger koji je nekada radio za Hemijsku industriju “Zorka”. On je kao i mnogi njegove tadašnje kolege ostao bez posla, a kada je stekao uslov otišao je u penziju. Josip već 16 godina brine i o supruzi koja je nepokretna, ali ne žali se i zahvalan je na gestu Udruženju građana “Solidarnost”.

Udruženje građana “Solidarnost” je putem konkursa od gradske uprave dobilo 80.000 dinara za sprovođenje projekta “Humanitarna pomoć i solidarnost sa građanima Subotice”. Deo sredstava dobijenih ovim konkursom, u visini od 30.000 dinara iskorišten je za kupovinu prehrambenih proizvoda koji su danas podeljeni. Kako objašnjavaju iz Udruženja, kriteterijumi za podelu paketa su pored socio- ekonomskih bili i želja da se pomogne bivšim radnicima “Severa”, “Zorke”, poljoprivrednim penzionerima, penzionerima sa penalima i drugima sa najnižim primanjima.

Narednu akciju podele paketa pomoći najugroženijim Subotičanima iz Udruženja “Solidarnost” najavljuju za jesen.