Udvostručen broj obolelih od virusa Kovid-19

U prethodna 24 sata u Kovid ambulantu Doma zdravlja javilo se više od 200 Subotičana sa respiratornim tegobama, a registrovano je 50 novoobolelih od koronavirusa.

Prema podacima iz Kovid ambulante Doma zdravlja broj pregleda i novozaraženih pacijenta se udvostručio u odnosu na protekli ponedeljak. Situacija ni tokom vikenda nije bila drastično bolja, te su, kako navodi dr Elizabeta Vrana, lekari u subotu obavili preko sto pregleda, u nedelju je taj broj bio nešto manji, dok broj pozitivnih nije prelazio 20 tokom oba dana vikenda. Takođe, povećan je i broj pacijenata koji su upućeni na dalju dijagnostiku u Opštu bolnicu.

Pacijenti se javljaju sa sličnim tegobama kao i od početka epidemije – povišena telesna temperatura, kašalj, slabost i bol u grlu, kao i gubitak čula mirisa i ukusa. Prema rečima lekara, većina zaraženih pacijenata nije imunizovana, a manji broj onih koji jesu, imaju blažu kliničku sliku.

Broj medicinskih timova u Kovid ambulanti u Harambašićevoj biće povećan, a od danas se produžava i radno vreme, te će ambulanta raditi svakoga dana do 22 časa.