Udruženje seljaka Subotica dve decenije radi na promociji lokalnih poljoprivrednika

Udruženje seljaka Subotica u protekle dve decenije postojanja radi na promociji lokalnih poljoprivrednika, ali i na aktivnostima čiji je cilj očuvanje životne sredine.

Udruženje seljaka Subotica ove godine obeležava 20 godina postojanja, a kako ističu iz ovog Udruženja u protekle dve decenije kroz njihovo Udruženje prošlo je više od 4500 poljoprivrenih proizvođača koji su im se obraćali različitim povodima. Ovo Udruženje je među prvima diglo glas protiv unišatavanja poljoprivrednog zemljišta od strane naftne industrije, a jednako glasno su se borili i protiv divljih deponija na periferiji grada i na poljoprivrednim parcelama, objašnjava predsednik Udruženja, Arpad Kiš. Kako Kiš kaže, pre nekoliko godina ukazali su i na problem nepravilnog odlaganja životinjskih leševa, a tokom protekle dve decenije organizovali su mnogobrojne aktivnosti.

Jedan od ciljeva njihovog rada jeste i promovisanje lokalnih proizvođača, a sa ponosom ističu manifestaciju koju već deset godina organizuju na proleće i jesen- izložba i vašar cveća “Garden flora”.

Udruženje seljaka Subotica osnovano je 2002. godine, a neformalno su počeli sa radom još davne 1995. godine oslanjajući se na tekovinu Seljačkog saveza Vojvodine.