Udruženje građana Subotice “Solidarnost” podelilo je pakete humanitarne pomoći

Udruženje građana Subotice “Solidarnost” podelilo je danas 31 prehrambeni paket humanitarne pomoći za najugroženije sugrađane iz redova penzionera, radnika i nezaposlenih.

Život pojedinih penzionera koji dobijaju ispod 20.000 penzije mesečno je veoma težak, često moraju da biraju između kupovine lekova i hrane, požalili su nam se neki od onih koji su pakete preuzeli. Gest Udruženja građana “Solidarnost” pozdravljaju i ističu da im znači podrška ovog udruženja.

Udruženje građana Subotice “Solidarnost” tokom protekle godine je izmenama Statuta počelo da deluje i u oblasti socijalne politike i humanitarnog rada, te su ove godine konkurisali kod Grada od kog su za humanitarnu delatnost dobili 30.000 dinara koje su opredelili za kupovinu 31 paketa prehrambenih artikala. Ovi humanitarni paketi podeljeni su danas u prostorijama Udruženja na Otvorenom univerzitetu penzionerima, nezaposlenima i radnicima.

Kako navode iz Udruženja “Solidarnost” u januaru ove godine učestvovali su u akciji podele humanitarnih paketa zajedno sa sindikatom “Nezavisnost”, što čini ukupno 44 paketa humanitarne pomoći koje je njihovo udruženje uručilo Subotičanima ove godine.