субота , 25 септембра 2021
Naslovna / Sport / Učešće na OI san je svakog sportiste

Učešće na OI san je svakog sportiste

Subotica, kao grad sportova, često je imala svoje predstavnike na mnogobrojnim Olimpijskim igrama.

Imena nekih od njih, koji su uspeli da se nađu među osvajačima medalja, zlatnim slovima upisana su u anale svetskog sporta, kao što je to slučaj sa rvačem „Spartaka“ Davorom Štefanekom.

Čast da bude među učesnicima ovog, nesumnjivo najznačajnijeg i najvećeg, sportskog događaja imao je i naš sugrađanin Zoran Ivanović, koji je, pre 49 godina, branio boje gimnastičke reprezentacije Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Minhenu, na kojima se takmičilo, čak, dvanaestoro Subotičana.

Svake Olimpijske igre su priča za sebe. Olimpijada u Minhenu, čiji učesnik je bio i naš današnji sagovornik, na žalost, ostala je upamćena po terorističkom napadu u olimpijskom selu, dok su tekuće igre u Tokiju, specifične po tome što se takmičenja odvijaju bez prisustva publike na tribinama sportskih borilišta.

Bez obzira na to, Zoran Ivanović je realan optimista i nada se da će reprezentativci Srbije, uprkos neminovnoj smeni generacija i u izuzetno jakoj konkurenciji, u Tokiju, ipak, uspeti da prevaziđu bilans iz Rija od osam osvojenih odličja.

Kao iskusan i još uvek vrlo aktivan sportski radnik, Zoran Ivanović, na kraju ovog razgovora poručio je mladim sportistima da, bez obzira na brojne teškoće, moraju razumno prihvatiti ne samo pobede, nego i poraze, jer su i oni sastavni deo svakog sporta, pa tako i gimnastike, koja je obeležila ceo njegov život.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Na otvaranju nove prvenstvene sezone u Subotici rukometaši „Spartaka“ dočekuju „Rudar“ iz Kostolca

Na otvaranju nove prvenstvene sezone u Subotici rukometaši „Spartaka“ dočekuju „Rudar“ iz Kostolca. Taj susret …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *