Učenici Tehničke škole na obuci u centru za simulaciju vožnje

Potpisivanjem ugovora o poslovno- tehničkoj saradnji između Tehničke škole “Ivan Sarić” i kompanije „Reginet“, učenicima 3. razreda ove vaspitno- obrazovne ustanove koji pohađaju saobraćajni smer omogućeno je da deo praktične nastave obave na simulatorima vožnje u ovoj firmi.

Među prvom grupom učenika Tejničke škole “Ivan Sarić” koja je imala priliku da isproba simulator vožnje našla se i Tamara Tomić koja pohađa 3. razred ove škole za tehničara drumskog saobraćaja. Tamaru i njene drugare iz razreda tek očekuje praktična nastava, pa im je ovo iskustvo omogućilo da iskuse kako izgleda prava vožnja i to u različitim vremenskim uslovima.

Direktor Tehničke škole “Ivan Sarić” i zastupnica „Regineta“ za Suboticu potpisali su danas ugovor o poslovno- tehničkoj saradnji koji će učenicima ove škole sa smerova: tehničar drumskog saobraćaja, vozač motornog vozila i tehničar unutrašnjeg transporta omogućiti da tokom ove nedelje besplatno isprobaju simulatore vožnje za vozila B i C kategorije. Osim praktičnog dela koji će deci omogućiti da se oprobaju u vožnji, važan deo čini i statistika koju simulatori prikazuju, a koja će biti korišćena u teorijskoj nastavi.

Reginet simulator centar ima 3 simulatora za B i isto toliko za C kategoriju, a cilj otvaranja ovog Centra je poboljšanje bezbednosti u saobraćaju.

Osim učenika Tehničke škole “Ivan Sarić” simulatore vožnje će imati priliku da isprobaju i đaci ostalih srednjih škola, kako najavljuju iz Regineta.