Učenici OŠ „J.J. Zmaj“ učestvovali u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

U okviru programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” učenici osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” sakupili su 219 kg čepova koje su predali humanitarnoj organizaciji “Čepom do osmeha”.

Mališani nižih odeljenja OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” mesec dana su sakupljali plastične čepove. Osim što su naučili da se time štiti životna sredina, kažu da se nadaju da su učinili lepu stvar za neke ljude, jer je 219 kg sakupljenih čepova predato humanitarnoj organizaciji “Čepom do osmeha”, koja recikliranjem čepova kupuje potrebna pomagala i tako pomaže deci sa invaliditetom.

Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” već godinama je uključena u sakupljanje pet ambalaže i čepova, a ove godine uključili su se i u projekat „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“, kaže Klaudia Gubić Šelken, direktorka ove obrazovne ustanove.

U Subotici se mesečno sakupi oko tona čepova, a do sada je pomoć pružena jednom detetu, kažu iz organizacije “Čepom do osmeha” i dodaju da su prezadovoljni kako je protekla akcija.

Program su pokrenuli Pokrajinski sekreterijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine, pre trinaest godina sa ciljem edukacije u ovoj oblasti u vaspitno-obrazovnim ustanovama.