Učenici OŠ „10.Oktobar“ posetili objekte JKP „Vodovod i kanalizacija“

U cilju podizanja svesti o značaju, ali i racionlnoj potrošnji vode, JKP “Vodovod i kanalizacija” u saradnji sa Gradom, za učenike osnovnih škola organizuje obilazak objekata JKP “Vodovod i kanalizacija”. Obilazak se realizuje u sklopu Projekta “Aquarius”
U okviru realizacije I faze Ekološko – edukativnog Projekta “Aquarius” priliku da posete objekte JKP “Vodovod i kanalizacija” imali su učenici OŠ “ 10. Oktobar”. Đaci su posetili Vodozahvat I, Upravu ViK i subotički Prečistač otpadnih voda. Poseta je organizovana za učenike VI razreda, od toga jedno odeljenje na srpskom i jedno na mađarskom nastavnom jeziku. Ovo iskustvo bilo je veoma zanimljivo za učenike, ali pre svega i veoma poučno.
Pružanjem saznanja o vodi na ovaj zanimljiv način za učenike, povećava se svest o njenom značaju , što i jeste cilj ovog projekta. Veoma je bitno osvestiti kod dece uticaj racionalne potrošnje vode zbog toga što se nivo vode smanjuje iz godine u godinu.
Između ostalog učenici su imali priliku da vide instrument za merenje potrošnje vode, cisterne kao i Prečistač otpadnih voda.
Ovaj projekat realizuje se od 2000-te godine, za učenike šestih i sedmih razreda. Svake godine u projekat su uključene dve škole, jedna gradska i jedna prigradska. Pored OŠ “10.Oktobar” u ovoj godini u projekat je uključena i OŠ “ Miroslav Antić” sa Palića.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime