Učenici Muzičke škole osvojili brojne nagrade na Republičkom takmičenju

Učenici osnovne i srednje subotičke Muzičke škole na Republičkom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike, koji je održan proteklog vikenda u Beogradu u muzičkoj školi „Stanislav Binički“, osvojili su 24 prve, 6 drugih i 3 treće nagrade.

Među učenicima koji su se osvojili prve nagrade na takmičenju najvišeg ranga u državi su i Sara Jović i Marija Bajović. Obe su se takmičile iz predmeta teorija muzike i kako kažu pripreme nisu bile teške, a sa takmičenja nose samo pozitivne utiske.

Iz predmeta teorija muzike,učenici osnovne muzičke škole osvojili su 12 prvih, 5 drugih i 3 treće nagrade, dok je iz predmeta solfeđo, takođe jedan od osnovaca osvojio prvu nagradu. Učenici srednje muzičke škole takođe su pokazali izuzetno znanje i umeće, te su iz predmeta teorija muzike osvojili 9 prvih nagrada i jednu drugu, a iz predmeta solfeđo 2 prve nagrade.

Osim Republičkog takmičenja, proteklog vikenda je održano i takmičenje „Srpska solo pesma“ i „Srpska tradicionalna pesma“ u Mladenovcu, na kojima su učenici Muzičke škole takođe osvojili brojne nagrade.