Učenici 4.a razreda OŠ “Kizur Ištvan” posetili su RTV “Yueco”

Prilikom današnje posete Radio televiziji “Yueco”, učenici 4.a razreda Osnovne škole “Kizur Ištvan”, imali su priliku da se upoznaju sa osnovama novinarske profesije, a oprobali su se i ulozi voditelja, kamermana i montažera.

Učenici 4.a razreda Osnovne škole “Kizur Ištvan”, sa svojim učiteljem Parag Josipom, danas, su posetili Radio televiziju “Yueco”.

Tom prilikom, 25 radoznalih mališana obišlo je prostorije naše medijske kuće, gde su, imali priliku da, na licu mesta, vide kako se priprema televizijski program.

Osim toga, deca su se oprobala i u ulozi novinara, kamermana, montažera i prezentera vesti i istakli su da je novinarska profesija jako lepa i atraktivna, ali da ni malo nije laka.

Na kraju ove radne posete, u znak zahvalnosti što smo se pokazali kao dobri domaćini, učenici 4.a razreda Osnovne škole “Kizur Ištvan” poklonili su nam crteže i pesmice, kao i predloge za logo naše medijske kuće , koje su, zajedno sa svojim učiteljem, specijalno pripremili za ovu priliku i izrazili su želju da nam opet dođu u goste.