U „VTŠ” od ponedeljka počinje onlajn nastava

Studenti privode praznični odmor kraju, te se priremaju za januarski rok na svojim fakultetima i visokoškolskim ustanovama. Zbog epidemiološke situacije nastava će se održavati onlajn, dok će studenti ispite u ovom roku polagati uživo, rekli su iz Visoko tehničke škole stukovnih studija Subotica.

Protekle dve nedelje, studenti su bili na prazničnom odmoru, te nisu pohađali nastavu. Od ponedeljka, 11. januara, do petka, 15. januara studenti će pohađati nastavu onlajn putem. Nakon toga, od 18. januara, sledi januarsko – februarski rok, koji će se održati uživo, rekao je Igor Firstner, direktor Visoko tehičke škole stukovnih studija.

Ispitni će se održati uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, koji između ostalog podrazumevaju nošenje zaštitnih maski, kao i držanje fizičke distance. Pored toga, biće određena i vremenska razlika između ispita u toku jednog dana, rekli iz Visoko tehničke škole stukovnih studija.

Iz ove visokoškolske ustanove smatraju da je održavanje ispita uživo uz poštovanje svih mera, bolje za studente jer je direktan kontakt sa profesorom tokom ispitivanja važan. Ukoliko bude promena vezanih za nastavu i ispitni rok, studneti će biti obavešteni preko zvaničnog sajta škole.