среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / U Velikoj većnici obeležen Dan ljudskih prava

U Velikoj većnici obeležen Dan ljudskih prava

Zbog povrede prava zaštitniku građana i ove godine obratilo se oko 2000 građana, rečeno je povodom Dana ljudskih prava. U okviru obeležavanja ovog datuma u Velikoj većnici Gradske kuće predstavljeni su najbolji radovi učenika koji su učestvovali na literarnom konkursu. Na temu „Reći ili ćutati“ radove je napisalo preko 40 učenika srednjih škola. Ovo je peti konkurs koji raspisuje Kancelarija zaštitnika građana povodom Dana ljudskih prava.

Rad gimnazijalke Isidore Petronijević, koja je osvojila prvo mesto na konkursu, posvećen je Aleksi Jankoviću, dečaku iz Niša koji je, zbog vršnjačkog nasilja, počinio samoubistvo i koji je postao simbol borbe protiv ove vrste nasilja.

 

Pored Isidore, koja je pisala na srpskom jeziku, prvo mesto osvojili su Alen Gabrić čiji rad je napisan na hrvatskom jeziku i Kristina Tot Đonka koja je o ljudskim pravima pisala na mađarskom jeziku. Svi radovi biće objavljeni na zvaničnom sajtu Grada. Zaštitnik građana Zlatko Marosiuk, povodom Dana ljudskih prava pručio je da će njegova kancelarija i ove godine imati oko 2000 obraćanja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.