U „Toplani“ počeli radovi na sanaciji dimnjaka

U JKP „Subotička toplana“ u toku su radovi na sanaciji dimnjaka, vrednost radova je nešto više od 20 miliona dinara, a ovu investiciju preduzeće finansira iz sopstvenih sredstava. Radovi na sanaciji obavljaju se u sklopu remontne sezone, a u cilju zaštite ovog izuzetno značajnog objekta.

Iako u letnjem periodu Toplana ne proizvodi toplotnu energiju za korisnike, u pitanju je izuzetno značajan period, jer se upravo leti vrše investicije i remonti u pogonima kako bi sve bilo spremno za novu grejnu sezonu, poručio je direktor JKP „Subotička toplana“, Dervo Ahmetović. Ahmetović je naveo da su i ovog leta vršeni pojedini radovi, a svakako najznačajniji su oni koji se tiču sanacije dimnjaka starog nešto više od tri decenije.

Izvršni direktor za energetski sistem, Davor Andrašić naveo je da je u pitanju kapitalna investicija koja podrazumeva montažu uloška u dimnjak. Andrašić objašnjava da je ova investicija bila neophodna, jer kondenzacija koja se stvara razara dimnjak, a postavljanjem uloška ovaj objekat će biti zaštićen.

Remontna sezona, koja je počela u maju, polako se privodi kraju, a iz „Toplane“ tvrde da će u novu grejnu sezonu ući u potpunosi spremni.