U toku vakcinacija protiv sezonskog gripa

Dom zdravlja danas je dobio novih 1500 doza Torlakove vakcine protiv sezonskog gripa. Vakcinacija protiv ovog oboljenja počela je pre dva dana za lica starija od 18 i mlađa od 65 godina života.

U ambulantama Doma zdravlja u gradu i prigradskim naseljima pre dva dana počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. U ovu zdravstvenu ustanovu u prvom mahu stiglo je 1000 doza Torlakove trovalentne vakcine koja je namenjena za vakcinaciju protiv sezonskog gripa za starije od 18, a mlađe od 65 godina.

Iz uprave Doma zdravlja kažu da danas očekuju novih 1500 doza vakcine protiv sezonskog gripa koje će biti podeljene ambulantama, a da će jedan deo biti najverovatnije od sutra, dopremljen i na vakcinalni punkt u Novoj opštini. Na ovaj način će Subotičanima koji se vakcinišu protiv kovida-19 biti omogućeno da prime i vakcinu protiv sezonskog gripa istog dana.

Iz Doma zdravlja najavljuju da se uskoro očekuje da stignu i četvorovalente vakcine protiv sezonskog gripa koje će biti namenjene za vakcinaciju osoba starijih od 65. godina.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime