U toku sanacija zidova u vrtiću “Mandarina” – trajno rešenje zamena krova

Radovi na sanaciji vlage i buđi na zidovima hodnika u vrtiću “Mandarina” u završnoj su fazi. Na vlagu i oštećene zidove žalili su se i zabrinuti roditelji, a iz PU “Naša radost” kažu da je trajno rešenje za ovaj višedecenijski problem kompletna zamena ravnog krova.

Krov je pretrpeo oštećenje nakon jakih padavina još u avgustu ove godine, a nabavka za popravku je pokrenuta ubrzo nakon toga, međutim, kako kažu iz PU “Naša radost”, procedura je trajala sve do sada. Pojava vlage i buđi ponavlja se već dve decenije, upravo zbog ravnog krova na kom se zadržava kišnica.

Na oštećene i vlažne zidove žalili su se i zabrinuti roditelji čija deca pohađaju ovaj vrtić, a kako sagovornik navodi trajno rešenje bi podrazumevalo izgradnju još jednog sprata i kompletnu zamenu krova, za šta su dali predlog i uradili tehničku dokumentaciju.

Roditelji čija deca idu u vrtić “Kolibri” takođe su se žalila na vlagu u prostoriji gde boravi jedna grupa mališana, a kako tehnički direktor pojašnjava, do oštećenja na zidu u tom objektu je došlo usled pucanja vovodovne cevi.

Predškolsku ustanovu “Naša radost” pohađa 4.600 mališana, od kojih 200 boravi u vrtiću “Mandarina”.