U toku radovi na remontu postrojenja u “Toplani”

U toku je remontna revitalizacija postrojenja u Toplani, a iz ovog preduzeća ističu da je ove godine akcenat stavljen na remont mazutnih podsistema kako bi se u što većoj meri povećala njihova proizvodna snaga u slučaju rada postrojenja na ovaj energent.

U JKP “Subotička toplana” u jeku su radovi na remontu postrojenja, kako u proizvodnom pogonu tako i u distributivnom delu. Iz “Toplane” ističu da je ove godine poseban akcenat stavljen na revitalizaciju mazutnih podsistema uzimajući u obzir trenutnu situaciju sa globalnom neizvesnošću energetskog snabdevanja. Iz tog razloga radi se na povećavanju proizvodne snage sa kojom bi raspolagali u slučaju prelaska rada na mazut.

Iz “Toplane” navode da je stepen realizacije remonta sada na oko 55%, a da se radovi nastavljaju unapred utvrđenom dinamikom kako bi spremno dočekali početak grejne sezone.

Zvanično, grejna sezona traje od 15. oktobra do 15. aprila, ali je Toplana dužna da sve remontne aktivnosti završi do 15. septembra, kako bi sistem bio spreman za grejanje od 1. oktobra ukoliko se ukaže potreba za to.