U toku radovi na rekonstrukciji desnog krila studentskog doma „Ivo Lola Ribar“

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji desnog krila studentskog doma “Ivo Lola Ribar”, koji su započeli sredinom septembra, uveliko su u toku, a rok za završetak radova je 360 dana. Do danas su, između ostalog, izvedeni radovi na delu fasade, izvršena je zamena prozora, kao i zamena dela krovne konstrukcije. Nakon završene rekonstrukcije krilo će imati 77 blokova, a svaki blok podrazumeva sobu, kupatilo i čajnu kuhinju.

Do danas su izvedeni radovi na delu fasade, odnosno na već postojeću fasadu postavljena je kamena vuna debiljine 12 cm kao termoizolacija, a na nju su navučeni mrežica i lepak, dok će demit fasada biti postavljena na proleće. Takođe, izvršena je zamena starih prozora, kao i zamena dela krovne konstrukcije.

Po završetku rekonstrukcije desno krilo objekta će imati ukupno 77 blokova, od toga 10 jednokrevetnih, 58 dvokrevetnih i 9 trokrevetnih soba. Svaki blok podrazumeva sobu, čajnu kuhinju i kupatilo.

Podsećamo da su radovi na rekonstrukciji desnog krila studentskog doma “Ivo Lola Ribar” započeli sredinom septembra, a ovo krilo nije u funkciji od 2013. godine. Novac za rekonstrukciju obezbedilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a vrednost radova iznosi 1,2 miliona evra.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime